2 Nisan 2018 Pazartesi

ROSCAcoin - Eşten Eşe Bankacılık Sistemi

Para dolaşımın uçuk boyutlara ulaştığı dünyamızda artık parasız bir şekilde yapılabilecek hiçbir şey bulunamıyor. İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için paraya muhtaçlar ve kimi zaman sıcak paraya ulaşamayabiliyor. Böyle bir durumda direkt kredilere yöneliyorlar ama bunlara bankalar sıcak bakmıyor çünkü talep edinin kişinin kredi notu iyi değil, elinde yeterli geliri yoksa risk almak istemiyorlar.
Bu acil para ihtiyacını karşılamak için insanlar kimi zaman yasa dışı yollara sapıp tefecilerin eline de düşebiliyorlar. Bu durumda yüksek komisyon bedellerini de geçtim borcu ödeyememe durumunda hayatları mevzu bahis olabiliyor. Özellikle doğu toplumları ve Afrika'da görülen bankacılık sistemlerine ulaşamama veya yetersiz para dolaşımı sorunlarına ROSCAcoin https://roscacoin.io/ son vermek istiyor.
Roscacoin ile bu platformu kullananlar eşten eşe birikim yapma veya borç alma işlemlerini yerine getirebilecekler. Bu sayede para döngüsü çok hızlı sağlanacak ve kullanılan bölgelerde ekonomi canlanacak. Kişiler arası geleneksel olarak süregelen borç alıp verme insanları kimi zaman arkadaşlıkları dahi bozabiliyordu, bu sayede her şey kayıt altında olacak ve güvenli, gizli bir şekilde gerçekleşecek. Merkezi olmayan bu sistem akıllı sözleşmelerin de desteğiyle özellikle kredi alacaklara hız ve maliyet açısından avantajlar sunuyor.
27336562_209541046290461_5321063717129422818_n.png
ROSCA platformu ismini ROtating and Saving Credit Association cümlesindeki kelimelerin baş harflerin alıyor. Bu cümlenin anlamı 'Dönen ve Tasarruf Eden Kredi Derneği' olarak karşımıza çıkıyor. Adı üzerinde bu ekosistem ile para sürekli dönecek, birikime açık hale gelecek ve ekonomiyi güçlendirecek. Borç alma sonrasında yapılan düzenli, takvime uygun ödemeler platformda güvenilirliği arttırıp avantajlar sağlarken aksi durumda platformda kimse size güvenip de parasını emanet etmek istemeyecek.
ROSCAcoin ekibini sıkı ve diri bir birliktelik kuran Boon Lee, Troy Woo, Franky Tan, Wilson Chin, Shu Han Goh, Muhammad Chairullah, Sraawan Kumar ve Justin Goh oluşturuyor. Danışman kadrosunda ise Ken Ho, Ronnie, Wilson Ng ve Foong Wei Chieh bulunuyor.
RCA sembolüne sahip ROSCAcoin tokenleri bu platformun işleyişinde kullanılacak. Ethereum bazlı ve ERC20 standardındaki bu tokenler 10.000.000.000 (10 Milyar) adet arz edilmiş ve bunun yalnızca %15'e tekamül eden 150.000.000 kısmı satışlarda dağıtılacak. Ön satış dönemi Mart ayında başlamış ve sona ererken ICO süreci ise 7 Nisan 2018 tarihinde başlayacak.
DQmVY6c1uGcJpLeKio9neiS5rsrAKMs3KimJSoFTyt3XnRh_1680x8400.png
ROSCAcoin platformu ve ICO süreci hakkında daha detaylı bilgi için;
Bitcointalk Kullanıcı Adı: husdemba
Bitcointalk Kullanıcı Profili Linki: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=815988

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder