7 Ağustos 2018 Salı

Terawatt - LED Kullanımını Teşvik Eden Blok Zinciri Tabanlı Enerji Platformu

Dünyamız ilerleyen yıllarla ve gelişen teknolojiyle birlikte enerjiye olan ihtiyacı sürekli artan bir yer haline gelmiştir. Bu enerji ihtiyacını sağlamak için insanlar çeşitli doğa sorunlarına neden olmuşlar ve bunun neticesinde çeşitli düzenlemeler getirilmesi düşünülmüştür. Artan enerji tüketimini daha uygun seviyelere çekmek ve enerjiyi daha verimli hale getirmek için devlet destekli projeler ortaya atılmıştır. Bu yazımızda ele alacağımız enerji tasarrufunu tüm dünyaya yaymak amacıyla yola koyulan Terawatt https://terawattled.com/ projesi tam olarak daha yaşanılır bir dünya istemektedir.
Terawatt projesi kısa bir tanımla blok zincirini benimseyerek LED kullanımını arttırmak ve bir yandan elektrik tasarrufu sağlarken öte yandan sağlanan elektriğin de yüksek verimli olmasını istemektedir. Bunu çeşitli görsellerle destekleyerek LED kullanımı ile aydınlatılan ortamların geleneksel ampullerle aydınlatılan ortamlara göre daha iyi aydınlatma sağladığını kanıtlamışlardır. Terawatt projesi dünya üzerindeki tüm ülkelerin kamu kuruluşları ise ortaklıklar geliştirerek patent almayı ve kamu alanları başta olmak üzere özel sektörün de aydınlatma ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Blok zinciri destekli bir DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) oluşturularak LED (Işık Yayan Diyot) teknolojisini tüm dünyaya yaymak amaçlanmaktadır.
36063884_886594531533633_3232845660638150656_o.png
Terawatt ana çerçevede dünyayı oldukça olumsuz yönde etkileyen iki problemin çözümüne katkı sağlayacaktır. Bunların ilki verimsiz ampullerin iklim değişikliklerine neden olabilecek derecede ürettiği sera gazları yayımını LED ampuller ile minimize etmektir. Üzerine yoğunlaşacağı bir diğer problem ise yine bu verimsiz ampullerin neden olduğu yüksek elektrik faturalarının önüne geçmektir. LED ampuller ile hem daha iyi aydınlatma sağlanacak hem de cebe dost uygulamalar gerçekleştirilerek insanların ve devletlerin cebi rahatlayacaktır. Günümüzde özellikle gelişmiş devletlerin artık LED kullanımlarını teşvik ettiğine de şahit oluyoruz. Bu da LED kullanıcılarına 3. bir avantaj sağlayacaktır ve elektrik kaynaklı faturalar iyice aşağıya düşecektir.
Devletlerin sunacağı teşviklerin yanı sıra bu proje de kendisine ait Terawatt tokenleri ile yapılacak elektrik ödemelerinde fazladan teşvikler sunacaktır. Terawatt projesi bu işin patentini aldıktan sonra bu platform üzerinden satın alınacak elektrik sistemleri ekonomik olarak çok uyguna gelecektir. Ayrıca Terawatt platformu tüm bu satın alma işlemleri ve elektrik tüketimi verilerini depolayarak vergi zamanı geldiğinde kullanıcılarına kolaylıklar sağlayacak. Bunun karşılığında ufak bir Terawatt tokeni tahsil edecektir. Terawatt projesi şartlar oluştuğunda Ethereum blok zinciri ağı üzerinde masternode'ler oluşturacak ve Terawatt platformunu daha merkeziyetten uzak, daha güvenli hale getirecektir.
27368588_812021872324233_5206142758867139676_o.jpg
Terawatt platformu CEO Evan William, COO Morris H. Layton III ve CTO Jerome Raymond önderliğinde her birisi kendi alanlarında rüştlerini ispatlamış, gerekli tecrübelere sahip ekip üyelerinden oluşmaktadır. Proje için uzun dönemli bir yol haritası mevcuttur ve bu yol haritasını kusursuz şekilde yerine getirerek 2035 yılına kadar dünya elektrik tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyorlar. Ayrıca LED fikrini dünyaya iyice yerleştirdikten sonra Terawatt bununla sınırlı kalmayıp yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelecektir. Uygulanması çok daha zor bu sisteme Terawatt gerekli alt yapıları oluşturduktan sonra başlayacak ve bu sefer yeşil enerjiyi dünya ile buluşturacaktır. Çağımızın belki de en büyük ihtiyacı enerji ile ilgili bu derece çarpıcı ve yenilikçi fikirleri sahip bir projede yer almak eminim herkesi heyecanlandıracaktır. Terawatt, geleceğin enerji hizmetleri noktası olmak istiyor.
Terawatt projesi kendi ağı üzerindeki iş ve işlemlerin sağlanması için kendisine ait tokenleri kullanacaktır. 100.000.000 adet Terawatt tokeni arz edilecek ve 65.000.000 kısmının satılması amaçlanacaktır. Satılan tokenlerden edilecek gelirler geliştirme, pazarlama ve büyütme, operasyonlar ve yasal süreçlere yatırılacaktır. Ön satışlar sona ermiş ve sırada Eylül ayında gerçekleşecek ICO süreci bulunmaktadır. ICO sürecinde LED sembolüne sahip tokenler 1 LED = 0.40 USD olacak şekilde satılacaktır. Ethereum bazlı ERC20 standartlı LED tokenleri için minimum yatırım bedeli 0.2 ETH olarak belirlenmiş ve 11.460.000 USD yatırım alınırsa Hard Cap miktarına ulaşılacaktır.
27500404_812621688930918_695778776036776830_o.png
Terawatt projesi, ICO satışları ve ödül kampanyaları hakkında bilgiler almak için;
Resmi WEB Sitesi: https://terawattled.com/
Whitepaper (Teknik Rapor): https://terawattled.com/assets/Terawatt.pdf
Bitcointalk Kullanıcı Adı: husdemba
Bitcointalk Kullanıcı Profili Linki: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=815988
Ethereum Cüzdanı Adresim: 0x7F96B756cd2Ed1C26dc1162218371f31EcAB9366

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder